M a h m u t l a r . . .

 

 

Mahmutlar ligt op circa 10 kilometer ten oosten van de bruisende stad Alanya. Voor veel buitenlandse gasten is Mahmutlar in de loop der jaren een geliefd plekje voor een vakantie geworden.

Belangrijke redenen hiervoor zijn het mooie achterland met de vele bananenplantages, de lange en uitgestrekte stranden en het knusse centrum, waar een aangenaam sociaal klimaat heerst met vele winkeltjes, restaurants, bars en natuurlijk de wekelijkse marktplaatsen. Daarnaast zijn de kosten voor levensonderhoud in vergelijking tot het centrum van Alanya aanzienlijk lager.

Ondanks de grote belangstelling voor dit dorpje vanuit het buitenland treft u er nog altijd het authentieke Turkse leven en natuurlijk staat ook hier de Turkse gastvrijheid hoog in het vaandel. Ook de ligging van Mahmutlar spreekt veel mensen aan. U komt tot rust, maar voor wie drukte en vertier zoekt ligt in de nabijheid de grote en gezellige stad Alanya, met haar beroemde burcht, die vanuit de wijde omgeving te zien is. Het openbaar vervoer is perfect geregeld waardoor u in een mum van tijd in de stad bent.

In dit gebied ontbreekt het overigens niet aan culturele rijkdommen, zoals ruïnes van de antieke steden Leartes en Syedra uit het Romeinse en het Byzantijnse tijdperk, waarvan grote delen nog goed bewaard zijn gebleven. Naast de oude burcht biedt Alanya nog tal van bezienswaardigheden, zoals de Rode Toren en de Damlatas grotten en de Dimay rivier. Ons appartement in Turkije huren geeft u de mogelijkheid om deze prachtige omgeving te ontdekken.